banner

Foto Albüm

Uygulamlarımıza ait fotoğrafları inceleyerek yaptığımız güvenli işler hakkında bilgi edinin.

MİSYONUMUZ

İnsan, eğitim ve çevre faktörlerine en üst düzeyde önem vererek; kaliteden taviz vermeyen çalışma anlayışı çerçevesinde edindiği tecrübelerle çalıştığı firmaların çözüm ortağı olmak ve konusunda her zaman öncelikli aranan uzman ve lider firma olmaktır.

VİZYONUMUZ

Taahhüt edilen her işte sağladığı kalite ve güven çerçevesinde, uluslar arası standartlar ve ötesinde en iyi hizmeti sağlayan, sağlıklı büyüyen ve gelişen rekabet ortamında kalıcı üstünlük elde ederek sektörde marka olan bir firma olmaktır.

DEĞERLERİMİZ

► Topluma ve etik değerlerine saygı göstererek, dürüst ve güvenilir olmak, 
► Müşteri memnuniyetini tüm faaliyetlerin odağında tutmak,
► Satış ve satış sonrası hizmetlerimizi aksaksız yürütmek,
► Çalışan memnuniyetine önem vermek, çalışanlarının sürekli gelişimine olanak tanımak,
► Hedef odaklı çalışarak tüm faaliyetlerde rekabetçi politikalar uygulamak,
► Markalarımızı en iyi şekilde temsil etmek, gelişmeleri yakından takip etmektir.

Karot ile beton kesme konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar, özellikle kesilecek betonun özelliğine ve kesilmesi plananlanan alanın büyüklüğüne göre uygun karot ucu seçiminin gerçekleştirilmesi ve kesilmesi gereken alan dışında beton zemine yada duvara herhangi bir zarar verilmemesidir.

Bu işlem genellikle kalın beton duvarlarda pencere yada kapı açmak için kullanılır. Bunun yanısıra ara beton döşemelerde de uygulanabilir. Karot ile beton kesme işlemi beton yapılarda, yapıdan uzaklaştırılması gereken bazı alanların da kesilerek uzaklaştırılmasını sağlar. Örneğin beton yapılarda balkonların yada çıkıntı şeklindeki yapıların kesim işlemi karot ile kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Bina yıkımları içinde yine aynı şekilde karot ile beton kesme işlemi uygulanmaktadır. Özellikle çevre için teklikeli olabilecek beton parçalar karot kesme ile güvenle ve kontrollü bir şekilde yapıdan uzaklaştırılır

Beton kesme işleminde kullanılan yöntem hangisi olursa olsun, en önemli özellik; uygulama yapılan betonun düzgün ve pürüzsüz biçimde, içerisindeki donatıyla birlikte kesilebilmesidir. Özellikle pencere ve kapı yeri açılımları gibi estetiğin önemli olduğu işlerde, beton kesme yöntemi tercih edilmektedir. 

Beton kesme işlemi, inşaat sektöründe ağır ve tehlikeli işler kapsamındadır. Bu nedenle, beton kesme işlemini yapacak olan kişilerin, yaptıkları işin eğitimini almış, teknik detayları çok iyi bilen, konusunda uzmanlaşmış, iş güvenliği konusunda her zaman tedbirli çalışanlar olması gerekir. 

Beton kesme işleminde kullanılan makineler su ile çalışmaktadır. Bu yüzden beton kesme işlemine başlamadan önce muhakkak su temin edilmesi gerekir. Su kullanılarak beton kesileceği için, işlemin yapılacağı yerde makinenin etrafa çamur sıçratacağı düşünülerek mutlaka tedbir alınmalıdır. Ayrıca beton kesme makineleri 380V elektrikle çalışmaktadır.

Beton kesme işleminde kullanılan diğer bir teknik de elmaslı tel kesme sistemidir. Elmaslı tel kesme makineleri ile özellikle kütlesel kesimlerde, daha kısa sürede, güvenli bir biçimde uygulama tamamlanmaktadır. Kesilecek olan kütlelerde, önce karot makinesi ile delik açmak gerekir.

Daha sonra elmaslı tel, karot deliklerinden geçirilerek kesme işlemi başlatılır. Bu teknikte beton kalınlığı önemli değildir.

Önemli olan kesilecek kütlenin arkasına geçebilmek ve makinenin kurulabileceği bir alanın olmasıdır. Tel kesme makinesi ile beton kesme işlemi yapılırken, güvenlik tedbirlerini en üst seviyede tutmak ve çalışan makine ve tesisatın yanında gerekli önlemeleri almak gerekir.

Çeşitli amaçlarla, yapılarda karot makinesi yardımıyla delik açılması işine beton delme denir. Beton delme işlemi, yatayda ve düşeyde, donatılı veya donatısız her türlü betonda, titreşim olmaksızın yapılabilmektedir. Ø16mm çaptan başlayarak, Ø1000mm çapa kadar beton delme işi yapılmakta olup; belirli çaplarda 1000cm derinliğe kadar beton delinebilmektedir.

İsteğe bağlı şablon ile tam merkezinden beton delme yapılabilir. Ayrıca açılı delim yapmakta mümkündür.

Firmamızın faaliyet konuları, beton delme (karot), beton kesme, filiz ekimi ’dir. Beton delme işi karot makinesi ile yapılır. Bu teknik en çok tesisat deliklerinin açılmasında, küçük ebattaki açılımlarda, depremde zarar görmüş binalardan numune alınmasında kullanılmaktadır. 

Bina yıkımı ciddi bir iştir, eğer gerekli analizler doğru yapılmaz ise sonuçları çok kötü olabilir bu nedenle mutlaka bina yıkım uzmanına ve profesyonel bina yıkım ekiplerine danışınız. Bina yıkımına başlamadan önce yıkılmasına karar verilen binanın yapısı ve çevresi incelenir gerekli planlamalar yapılarak çevreye hiç zarar vermeden yıkılma yöntemi seçilir.

Bina yıkımı patlayıcılarlada olabilir, büyük iş makinalarından yardım alarakta bina yıkımı gerçekleştirilebilir. Bina yıkımı sırasında binanın alt yapısına zarar vermemekte bina yıkımında dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğeridir. Ayrıca bina yıkıldıktan sonra ortaya çıkarak harfiyatın naklyiesi ve boşaltım yeride önceden planlanır ve gerekli hazırlıklar yapılır.

Bina yıkımı sırasında toz çıkmaması için sulama, sulamanın zararsız olması için elektrik altyapısı kontrol edilir. Ayrıca çevreye göre malzeme sıçramasını önlemek amacıyla güvenlik ağları ve güvenlik bariyerleri ile yıkılacak binanın etrafı sarılır. bina-yikimi.com binanınızı en uygun fiyat garantisi ile en temiz ve sorunsuz şekilde yıkar. 

Dilatasyon derz de, plan yapılarak yan yana ve birbirinden bağımsız olan yapılar arasında boşluk oluşturulur. Planlanmamış olanlarına ise çatlak ismini verebiliriz. Zemin betonlarını sorunsuz, kolay üretebilmek ve oluşabilecek çatlaklara yol açabilmek için derzler oluşturulur.

Zemin betonlarında istenilen yüksek standartlar, çatlak oluşumunu engellemek için, gerekli donatı çelik tel, polipropilen elyaf ilave edilmesiyle sağlanır. Özen göstererek betonun tesviyesine, anoların yerleştirilme durumuna ve yük aktarma demirlerinin konumu ile ilgili dikkat edilmesi gerekir.

Ağır hizmet gören zemin betonlarının derzlerinde, özel önlemler alınması gerekebilir. Profil korumalı köşe derzler de bu amaçla düzenlenir. Beton yapılarda, demir donatılı veya donatısız yüzeylerin, çıkartılması, onarılması gibi yapısal değişikliklerin yapılması uygulamaları, derz kesimi ile yapılmaktadır. 

Derz kesimi ile beton yüzeyin tamamı zarar görmemektedir. Bu nedenle de birlikte sıfır vibrasyon ilave bir düzeltme işlemi gerekmeyecektir. Derz kesme makinelerimizle 40 cm ye kadar beton kesme işlemi yapılıp 40 cm üzeri uygulamalar için Karot ile 550 cm’ye kadar beton kesme yapılmaktadır.

Betonarme dizaynı yapılırken betonun hiç çekme yükü almadığı kabulü ile aşağıdaki iki durumda sıyrılma hatası oluşmadan kimyasal epoksiler ile filiz ekimi yapılır. Mevcut demirlere sonradan ankrajlanmış demirlerin çekme yüklerinin iletimi için belirli bindirmelerin yapılması. Bir düğüm etrafındaki kuvvetlerin dengesi (Strut & Tie modeli kullanılarak)

Yapısal bir sistemin ayrılmaz bir parçası olarak betonarmeye ekilen donatılar kadar yapının dizaynının tamamına da aynı derecede dikkat edilmelidir. ETA statik yüklemeli durumlarda, sonradan ekilmiş demirlerin çekme yükünü mevcut betondaki demirlere bindirme yoluyla aktarımı kanıtlamıştır.

Hidrolik basınç ile beton çatlatma sistemi. Beton çatlatma; mermer, taş blokların çatlatılmasında, parçalanmasında hidrolik gücünün kullanıldığı makinalardır. Hidrolik güç üniteli ve ya el pompalı olarak kullanılmaktadır. Darbe, titreşim, patlama (dinamit) istenmediği durumlarda minimum insan gücü maksimum zaman verimi istendiği hallerde kullanılır.

Hidrolik basınçlı sistemle kaya ve beton çatlatma yöntemi, donatısız beton ve kayaları parçalamak için kullanılan yöntemlerden biridir. Aynı Amaç için kullanılan diğer bir yöntemde, kaya ve donatısız beton kütlelerin, kimyasal malzememnin genleşme kuvvetinden yararlanarak, sessiz ve patlatmasız bir şekilde parçalara ayrılması işlemidir.

 Günümüzde hidrolik gücü endüstrinin her alanında kullanılmaktadır. Beton delme ve Kesme sektörü de bu güçten yararlanarak beton kütlelerin kontrollü bir biçimde çatlatylması yöntemiyle birçok avantajlar elde edilmiştir.

- Atılması istenen beton veya betonarme gövdesinde karot delme işini takiben elde edilen boşluğun içerisinde hidrolik tahrik itme gücü yaratan başlıklar yardımıyla beton kütlelerin birbirinden ayrılması yöntemidir.

 

Karbon fiber veya karbon elyaf, ana bileşimleri karbonlaşmış akrilik elyaf, katran ve naylondur. Karbon fiberin yapısı, çelikten 5 kat daha hafif olmasına rağmen 3 kat daha dayanıklıdır. Karbon elyaf, naylon gibi esnek ve orlon gibi de orta derecede dayanıklı değildir. Daha sert ve çok daha dayanıklıdır. Karbon elyafın molekül yapısı bal peteği biçiminde olduğu için parçacıklar birbirini bırakmıyor. 

Karbon elyafı epoksi matrisler ile birleştirildiğinde olağanüstü dayanıklılık ve sertlik özellikleri gösterir. Karbon fiber üreticileri devamlı bir gelişim içerisinde çalışmalarından dolayı karbon elyaflarının çeşitleri sürekli değişmektedir. Karbon elyafının üretimi çok pahalı olduğu için ancak uçak sanayinde, spor gereçlerinde veya tıbbi malzemelerin yüksek değerli uygulamalarında kullanılmaktadır.  Karbon elyafları piyasada iki biçimde bulunmaktadır.

Beton kırım işlemi, 11 kg ve 30 kg ağırlığında elektrikli kırıcı, dizel havalı kompresör, JCB, Ekskavatör vb. makine parkuru ile yapılmaktadır.

Eskiyen binalar veya kentleşme yoluna gidilen bölgelerdeki eski binaların yıkım işleri hiçbir tehlike oluşturmayacak biçimde kontrollü bir şekilde gerek kesim yapılarak veya büyük iş makineleri ile kontrollü ve tehlikesiz bir şekilde yapılması işlemidir.

Ayrıca aşırı yüksek yapılmış olan binaların depreme dayanıksız bölgede olması, uçak güzergahı olan bölgede olması vb. nedenler ile tehlike yaratabileceği için daha sonradan binanın yüksekliğinin azaltılması yasal olarak istenmektedir.

Binanın üstünden istenilen kat kadar veya istenilen ölçü kadar binanın yüksekliğinin azaltma işlemi yapılmaktadır. Bu işlem kesme makineleri ile tehlike yaratmayacak şekilde kontrollü bir biçimde kesilip daha sonra da vinçler yardımı ile alınmaktadır.

Poliüretan Enjeksiyon, beton ve ters alanlardan gelen su izolasyonu sağlamak amacıyla beton ve duvar içerisinde çatlak ve kılcal alanların doldurularak su sızıntıların kesintisinde kullanılan sistemdir.

Poliüretan enjeksiyon genel olarak, metro tünelleri, bodrum, sığınak, asansör kuyusu, temel, perde duvar, yer altı sularını tersi yönden gelen suyun durdurulması için geliştirilmiştir. Poliüretan enjeksiyonlar esnek yapıda suyla temas halinde hızlı reaksiyon gösteren kapalı hücre yapısına sahip su izolasyon köpüklendir.

Yer altı sularının geldiği kılcal çatlakları ve boşlukları doldurarak mükemmel su izolasyonu sağlar, bu sayede su izolasyonu toprak altı ve yer altı sularına müdahale imkanı sağlar. Poliüretan Enjeksiyon çeşitleri sıvı akışkan olanlar çatlakların doldurulması için kullanılmaktadır. Yoğun olan poliüretan enjeksiyonlar ise dilatasyon ve benzeri boşlukların doldurulması amacıyla kullanılmaktadır.

Farklı çaplarda ve farklı beton kalınlıklarında, istenilen ebatlarda beton delmek mümkündür. Beton içerisinde bulunan demir ve donatı, beton delme işlemi esnasında makineyi zorlamadan delme işi yapılır. Ayrıca yatay ya da düşeyde karot alınabilmektedir. Karot makinesi çalışırken titreşim yapmaz ve sıfır vibrasyonla beton delinir.

Teknolojinin gelişmesiyle bugün karot makinesi ile uygun aparatlar kullanarak 1000çap ve 10metre derinliğe kadar beton delinebilmektedir. Karot makinesi su ile çalışmaktadır.

Bu nedenle uygulama yapılan alanda çevre temizliği için önlem almakta fayda vardır. Karot makinesinin kullanıldığı bir diğer alan da, sanayi tipi makinelerin çalışacakları yere sabitlenmesidir. Zemine veya perdeye bağlanacak her türlü makine ve malzemelerinin şablonlu delikleri karot makinesi ile delinir. Ayrıca çelik konstrüksiyon binaların unutulan ankrajlarının delikleri karot makinesi ile delinmektedir. Arkasına ulaşılamayan her türlü perde ve döşeme de, beton kalınlığı en çok 10 metreye kadar, yine karot makinesi kullanılarak delinebilir.

Zemininize uyguladığınız beton, her ne kadar düzgün dökülürse dökülsün, pütürlü bir yüzeye sahip olacaktır. Pütürlü bu yüzey, üzerine yapılacak uygulamalar için engel teşkil eder. Sorunun bu noktasında uygulanacak en düşükmaliyetli ve en kaliteli çözüm ise beton silimi işlemidir. Beton silimi , özel makinalarla betonun bozuk üst yüzeyinin tıraşlanması, her uygulamaya müsait dümdüz bir yüzey yaratmayı sağlayan bir işlemdir.

Beton Parlatma, özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılıp özel ürünlerle mermer ve granit parlaklığına ulaştırılmasıdır.

Beton parlatma kesinlikle bir yüzey kaplama yöntemi değildir, beton zemine çevreye zararlı hiçbir kimyasal uygulanmaz. Bu yüzden tamamen çevre dostu, çok uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde edilir. Beton parlatma geleceğin zemin teknolojisi olarak gösterilmektedir.

Aşamaları, Kazıma-Tozumazlık-Honlama-Parlatma ve Gloss şeklinde tanımlanabilir.

Site, apartman ve binanızda gereksinim duyabileceğiniz her türlü tadilat, onarım, restorasyon, dekorasyon işlerinizi tam zamanında ve özenle yapar.

Yapı malzemeleri, her türlü boya, site, apartman, bina, ev, işyeri dekorasyon için ihtiyaç duyulan sıhhi tesisat, kat kalorifer, kombi, petek montaj, elektrik tesisatı, alçı, sıva, boya, fayans, pvc, cam balkon, dış cephe mantolama, duvar kağıdı, kombi bakım, proje, çatı aktarma, çinko oluk tamiri, banyo dolabı, duşakabin, panel kapı, çelik kapı, ado kapı, laminat parke, ferforje demir gibi tüm araçlar olmak üzere her çeşit hırdavat ve ürün çeşidi ile yapılmaktadır.

Bina, Apartman ve Site yönetimi kapsamında verdiği tadilat ve onarım hizmetlerini aşağıdaki başlıklarda özetledik: Komple Tadilat İşleri Banyo-Mutfak Tadilatları Sıhhi Tesisat İşleri Çatı - İzalosyon İşleri Boya - Sıva İşleri

Türkiye’de son yıllarda yaşanan çok sayıda deprem can ve mal kaybına neden olmuş olup kayıpların birçoğu bina ların statik sorunlarından kaynaklanmıştır.

Yapılan araştırmalarda Türkiye’de meydana gelmiş depremlerde ortaya çıkan kayıpların çoğunluğunun bina larda kullanılan eski teknikler ve malzemelerin yetersizliği olarak tespit edilmiştir.

İnşaat mühendisliği ana bilim dalı olarak yapılarda statik tasarlama yapılırken öncelikle beklenen yapının deprem karşısında kararlı hareket etmesinin sağlanmasıdır. Herhangi bir deprem anında bina nın ayakta kalması ilk tercih olmakla birlikte olası büyük şiddetli bir depremde de en az hasarla depremden çıkması istenmektedir.

Firma olarak bu konuda özellikle yeni yapılan yapılarda yapının statik açıdan en mükemmel koşullarda yapılması sağlanmakta. Ayrıca eski yapılarda kuvvetlendirme yöntemi uygulanırken eski tekniklerle yapılmış çok sayıda yapının güçlendirme tasarımında ayrıntılı incelemeler sonucunda karar alınmaktadır.